Home
Theater
Raad van bestuur
Geschiedenis
Speellijst
Contact
Tickets
Voorstellingen
Vijand van het volk
Verleden zomer
De winter onder de tafel
Extra
Sponsors
Fotoboek
Downloads
Zoekertjes
Routebeschrijving
 

 

 

 


 

Diplodokus Deks


Amateurarcheoloog Deks ontdekt bij opgravingen een kaakbeen van een voorhistorische dinosaurus, een diplodokus. De vondst zet het dorp in rep en roer. Een projectontwikkelaar komt meteen af met grootse plannen om een dinopark uit te bouwen. Er worden vergaderingen belegd met de buurtbewoners die luidop over veel geld dromen.. Iedereen krijgt de gelegenheid om zijn/haar zegje te doen. Gekleurd en gekruid. Voor en tegen en misschien daartussenin. Kortom: puur Vlaams volkstoneel.

TOM LANOYE, momenteel misschien wel de populairste schrijver in Vlaanderen, tekent in dit stuk een aantal typische situaties. Bovendien heeft hij het gegeven een onverwachte structuur meegegeven, namelijk die van de omgekeerde richting. We krijgen eerst te zien hoe het eindigt en stukje bij beetje reconstrueert hij het verhaal. Zoals een archeoloog is Lanoye vertrokken van de restanten om zo het begin te achterhalen. En al van bij het begin geraak je gefascineerd door deze werkwijze. Meteen houdt hij het brave en minder brave publiek een spiegel voor.
Een komische herkenbare toneelavond om niet licht te vergeten.

Regie
PHILIPPE LEPEZ
( regisseerde bij ons eerder "Ja ja maar nee nee", "Risquons tout", en "Festen").

Spelers
Jo Ballyn, Kathy Casier, Joris Claus, Filip David, Willy Desmet, Jürgen Espeel,
Gerda Gheysen, Katia Ostyn en Triene Vanhaverbeke.

Foto's
Bekijk hier enkele foto's van tijdens de repetities.

Dankwoord
de RVB dankt allen die meewerkten om deze productie tot een goed einde te brengen, allen die ons met raad en daad bijstonden: spelers / technische ploeg / regisseur / sponsors / publiciteitsploeg / barmensen / stofzuigers / Myriam Leenknecht

webdesign estart.be
webdesign estart.be