Home
Theater
Raad van bestuur
Geschiedenis
Speellijst
Contact
Tickets
Voorstellingen
Vijand van het volk
Verleden zomer
De winter onder de tafel
Extra
Sponsors
Fotoboek
Downloads
Zoekertjes
Routebeschrijving
 

 

 

 


 

SEIZOEN 34! Reserveren kan nu al via 051 225481, rik.sambaer@telenet.be of via deze website

Ja, de Ruiterkapel valt in de smaak bij ons publiek, vandaar dat we ook opteerden om de twee eigen voorstellingen van komend seizoen daar te laten doorgaan. In het najaar komt Eric Meirhaeghe de ploeg spelers regisseren voor Suddenly last Summer, een vrijwel onbekend maar beklijvend stuk van Tennessee Williams. Eric Meirhaeghe was bij ons gastregisseur o.a. voor Thuis en Een Pompstation.
In het voorjaar keert Johnny De Meyer (regie: De Kussenman) terug om met vol enthousiasme De winter onder de tafel te ensceneren.
De twee eigen producties (respectievelijk november-december 2018 en maart 2019) gaan door in de Ruiterkapel (intussen al lang geen pop-up meer, maar een vertrouwde en geliefde stek bij spelers én publiek!). Voor de eerste keer is er in de reeks ook een voorstelling op maandagavond.

Het nieuwe seizoen 34!  opent met de gastvoorstelling Vijand van het volk op zaterdag 15 september in OCAR. Wie een sterk stuk maatschappelijke kritiek wil zien, gebracht door een ervaren acteursteam, moet zeker dit toneelstuk in zijn agenda aanstippen. Alle personages zijn zo herkenbaar. De keuze voor het gebruik van het eigen streekdialect kan ik ook alleen maar toejuichen.

En dat het klimaat op zijn kop staat, is ook te zien in onze eigen voorstellingen. Suddenly last Summer of  Verleden Zomer dat in première gaat eind november, wordt broeierig warm en de reeks voorstellingen De Winter onder de tafel eindigt eind maart met het zomeruur.
Kronkels van een theaterstuurgroep?Een antwoord hoeft echt niet, geniet u intussen met volle teugen van de hoogzomer op een terrasje dichtbij of veraf en weet dat wij uw plaatsje vrijhouden in OCAR of in de Ruiterkapel voor drie topvoorstellingen.
Lieve Bruynooghe

webdesign estart.be
webdesign estart.be