Kat op een heet zinken dak

Kat op een heet zinken dak

DSC08278

2 broers met hun vrouw en kinderen komen samen om vaders verjaardag te vieren. Feest. De strijd om liefde en rijkdom brengt echter het slechtste in de familieleden naar boven.  

Auteur: Tennessee Williams

Regie: Evelien Van Hamme

Spelers: Jo Ballyn, Katia Ostyn, Elise Verfaillie, Bert Verstraete, Joke Vercaemer, Rufus Six

Over het stuk, de regisseur en de spelers:

Het werk:

Het toneelstuk "Kat op een heet zinken dak" behoort zonder enige twijfel tot het kransje van de meest gelauwerde stukken van de twintigste eeuw. De auteur Tennessee Williams behaalde er in 1955 de Pulitzerprijs voor drama mee.  

Kat op een heet zinken dak is een familiedrama pur sang. Het verhaal speelt zich af op een onweerachtige dag. Papi is jarig maar papi gaat ook dood. Iedereen weet het behalve hijzelf. Jullie zullen kennismaken met Maggie (de kat) die getrouwd is met Brick, een van papi’s zonen,  die een drankprobleem heeft. Steven (de andere zoon van Papi) en Emma zijn ook van de partij. Zij vinden dat ze meer recht hebben op de erfenis als Brick. En dan zijn er natuurlijk nog Papi en Mami. De liefde tussen hen is er maar van één kant meer. Dit alles zorgt voor de nodige conflicten…

Een tragikomedie die je naar de keel grijpt.

 

Regie:

Evelien Van Hamme

is een Vlaamse actrice. Zij speelt voornamelijk in televisieseries waaronder Vriendinnen, De infiltrant en Dertigers, waar ze de hoofdrol van Tinne vertolkt.

Spelers:

Jo Ballyn, Katia Ostyn, Elise Verfaillie, Bert Verstraete, Joke Vercaemer, Rufus Six